semla förpackningar

Semlor är en bakelse med ett ursprung långt tillbaka ända till romarriket. Senare användes den inom kristendomen som ett sätt att äta upp sig efter fastan på fettisdagen där semlan ofta avslutade måltiden.

Hur man har ätit semlor har varierat med tidens gång. På 1700-talet åt man semlorna i kokande mjölk och på 1800-talet så var det varm mjölk. Under 1900-talet tog man slutligen semlan i händerna och så äter man dem än idag.

Nuförtiden kan man äta semlor året om och svenskar äter i snitt ungefär fyra semlor per person och år. Konditorier och bagerier har förstått att det finns ett behov av semlor året runt och många erbjuder därför läckMove to Trasherheterna oavsett tidpunkt på året. Semlor är dock av naturen ganska svåra att ta med sig och därför behövs det speciellt emballage eller semlaförpackningar.

Olika typer av semla förpackningar

Förpackningarna för en semla skiljer sig lite från andra förpackningstyper. Semlan är en ganska känslig bakelse som inte tål för mycket stötar. Därför har semlaförpackningar för semlor ofta ett litet “fönster” av genomskinlig plast så att man kan bära ens semla och samtidigt övervaka att den håller sig hel.

Hur hittar jag företag som säljer semla förpackningar?

Förpackningar för semlor heter ofta saker som Semlekartonger, Fönsterkartonger eller tårtkartonger. Söker du på dessa ord hittar du företag som säljer produkter för konditorier bland annat semlaförpackningar.