Profilemballage

Med profilemballage menas emballage som är märkt med en logotyp eller text. Fördelen med profil emballage är att företag kan utnyttja själva emballaget inte bara som förpackning eller skydd under transporten, men även som ett medel för marknadsföring.

Olika typer av Profilemballage

Det finns i princip lika många varianter av profil emballage som det finns olika sorters emballage. Profilemballage brukar vara speciellt viktigt i restaurang -och livsmedelsbranschen. För en restaurang är den bästa reklamen att det finns gott om gäster.

Vi människor fungerar så att vi vill att någon annan provar först och vi litar mycket mer på andra medmänniskor tyckande än på reklambudskapen. När restauranger började erbjuda take away så gjorde det först i anonyma påsar och förpackningar. Men idag har nästan alla restauranger som erbjuder take away profil emballage. När vi ser någon bära en påse/förpackning eller annan typ av profil emballage så registrerar vi undermedvetet företaget som står på förpackningen eftersom vi tänker att om den individen handlade där kan kanske jag också göra det.

Bagerier använder också profilmärka förpackningar och emballage för att slå in deras tårtor eller bakelser. Du kanske själv har märkt att vissa livsmedel från olika tillverkare har exakt samma förpackningar? Det kan bero på att de köper in samma förpackningar typ från en tillverkare som erbjuder profilmärkt emballage och det enda som skiljer är innehållet och logotypen.

Du kan också få profilmärkta kartonger och wellpapp kuvert och så vidare. När du beställer profilmärkta produkter uppstår en viss merkostnad men om du väljer att beställa stora kvantiteter kan du förhandla och få ett pris som ligger nära det priset som du betalar för omärkt emballage.