Presentpåsar

Vad är presentpåsar?

Presentpåsar är en påse som används istället för presentpapper. Presentpåsar är oftast tillverkade av tjock och tåligt papp med färglada motiv på. Påsen försluts vanligtvis med hjälp av ett band/snöre som är fastknuten i påsen.

Presentpåsar – för dem som inte tycker om att paketera

Det finns flera anledningar till att presentpåsar är så populärt. En anledning till att välja en presentpåsa är tidsbesparingen. Föreställ dig att du kommit hem en fredagkväll från jobbet och du ska direkt iväg till en födelsedagsfest, men du har inte slagit in din present. Resultatet blir ofta förödande. Antingen kommer du försent eller så ser det ut som om du outsourcat din paketering till någon hyresgäst från ett Zoo.

För att undvika irritation och sociala obekvämligheter så kan du gå för det enkla alternativet, nämligen presentpåsar. Om man vet att man oftast inte orkar slå in presenter så kan man köpa ett flerpack med presentpåsar som man alltid har redo där hemma.

Det finns presentpåsar i olika storlekar. Allt från små presentpåsar som lämpar sig väl till smycken till större presentpåsar för kläder eller elektronik.

Vinpåsar

Är man bjuden på en fest och behöver en present i sista minuten så brukar en flaska vin fungera alldeles utmärkt. Att ge bara ge en flaska kan kännas tråkigt och att paketera in dem känns onödigt eftersom man direkt känner vad det är. Lösningen är att köpa en vacker vinpåse för en billig peng och presenten får genast en helt annan karaktär. En vinpåse kan också vara en god idé om man har begränsad ekonomi eller importerat något obskyrt märke som man inte vill visa upp.

Var kan jag köpa presentpåsar?

Ett tips är att köpa presentpåsar från grossister och på så sätt kan du köpa ett lager av presentpåsar på en gång. Priset är också generellt lägre hos grossisterna. Det finns annars flera butiker som specialiserat sig på presentpåsar och som säljer dem online. Att köpa många presentpåsar på en gång kan spara timmar till exempel vid Jul.