Postemballage

Inom kategorin postemballage ingår huvudsakligen olika typer av brev och kuvert samt produkter för adressering och sortering. Oavsett vad du vill skicka så finns det postemballage som passar dig.

Kuvert

Det finns en rad olika kuvert och postemballage för alla ändamål. Du kan bland annat få fukthäftande eller självhäftande kuvert eller stötdämpande bubbelpåsar. Skillnaden i pris är inte särskilt stor så det är främst vad du själv föredrar.

Kuvert finns i olika storlekar och de vanligaste är C5 och C4 men det finns också andra beteckningar så som E65 och E4S. För att få ner kostanden för dina kuvert så kan du köpa flera hundra eller till och med tusen stycken på en gång. Ska du skicka ut fakturor kanske du ska satsa på kuvert med fönster. Vanligtvis är kuverten vita och känner du för att du vill sticka ut så kan du beställa kuvert med tryck på.

Med förtryckt postemballage och kuvert är det i princip bara din fantasi som sätter gränser och du har möjlighet att göra ett riktigt bra intryck på kunden. Du kan till exempel skicka kuvert och tillhörande kort som är dekorerade med blommor, julmotiv eller en snygg logotyp på. Priset för förtryckta kuvert är något högre men i marknadsföringssyfte kan det vara väl investerade pengar.

Postemballage av wellpapp

Postemballage av wellpapp är främst lådor i olika storlekar men det finns även intressanta lösningar av kartong som kan skickas som brev. Om du behöver en låda av wellpapp så tänk noga över önskad storlek och vilken typ skyddsemballage du behöver. Det finns skyddsemballage av wellpapp som till exempel wellpapprullar.

Förutom lådor så kan du köpa postemballage som papptuber och katalogomslag. Papptuber är lämpliga för att skicka ritningar och affischer. Tänk på att i vissa fall ingår inte locken till papptuberna i priset utan måste köpas separat, om du inte vill köpa lock så kan du tillverka egna skyddande lösningar.

Katalogomslag är en typ av postemballage som i praktiken ser ut som en liten låda men kan (oftast) skickas för samma kostnad som ett kuvert. Katalogomslag kan användas för att skicka magasin, dokument eller pärmar.

Etiketter för ditt postemballage

De vanligaste etiketterna som förknippas med postemballage är adressetiketter. Om du vill skicka något ömtåligt så kan du klistra på etiketter på sidorna med varningstexter så som “aktas” eller “glas”. Dessa etiketter sälja i storpack och är vanligtvis mycket billiga.

Sortering av ditt postemballage

För bättre överblick och en smidigare organisation så kan du behöva sortera ditt postemballage. För att klara av det finns det hjälpmedel så som brevvågar, pärmar, brevkorgar, paketkärra, brytkniv samt blankettfack och broschyrställ. Med dessa hjälpmedel kan du bygga upp ett system för snabb behandling av dit postemballage och minimera risken för att paket/brev tappas eller glöms bort.