Plastemballage

De flesta produkter som skeppas behöver någon sorts form av skyddande emballage. Många av dessa emballage är tillverkade i plast. Emballage i plast kan bland annat vara Krympfilmer, Topparksfilmer, bubbelplast och foamer.

Plast emballage fungerar inte bara som skydd mot stötar och fukt under transporten men även mot tjuvar. Mat och mediciner behöver ibland inte särskilt mycket skyddande emballage men paketeras ändå in. Anledningen till att man ändå använder plast emballage till mat och mediciner är att konsumenterna ska vara säkra på att ingen öppnat varorna och gjort något med dem.

Olika typer av plastemballage

Det finns väldigt många olika typer av plastemballage några vanliga varianter är packpåsar och sträckfilm, men även pallband samt olika typer av plastkassar för butiken.

Handsträckfilm är ett smidigt plastemballage som med rätt sorts utrustning gör det snabbt och effektivt att plasta in pallar/varor med mera. Det finns portabla sträckfilmslösningar som gör så att du bokstavligen kan vira in en vara lättare än det är för hand. Sträckfilm är ett plast emballage som du kan få i varierande tjocklek och kvalitet. Standardtjockleken är 0,02 mm. och det finns även maskinsträckfilm

Plastkassar är ett plast emballage anpassat i första hand för användning inom butiker. Plastkassar vill man gärna ha med motivtryck, men vissa affärer erbjuder designmotiv som kan passa i alla butiker. Vid högtider som till exempel juletid kan man ha en plastkasse med ett julaktigt budskap. Räkna dock med att de kan kosta en krona styck eller mer.

Packpåsar är en påse av plast och den mest vanliga synen för konsumentera är kanske Blixtlåspåsarna. Blixtlåspåsar är ett återförslutningsbart plast emballage som ofta förknippas med droghandeln och till med är förbjudna i vissa delstater i USA.