Paketvåg

När du skickar paket är det tre faktorer som påverkar priset. Storleken, vikten och transporttiden. Med hjälp av en paketvåg har du full kontroll över paketens/brevens vikt och således också på din fraktkostnad.

Paketvågar kallas ibland också för brevvågar men skillnaden är att paketvågar är anpassade efter tyngre objekt och således är de också ofta mer oexakta.

Tips att tänka på när jag köper en paketvåg

Innan du börjar leta efter en paketvåg finns det några saker du bör ha i åtanke. Det första är hur tunga paket behöver du väga? De flesta paketvågarna har en övre gräns för hur mycket tryck de tål så tänk noga över vilket behov du har.

Hur pass exakt våg behöver du? Vissa vågar har en exakthet på 100 eller 50 gram. Hanterar du paket av väldigt varierande storlekar kan det vara för oexakt och du kanske måste köpa en mer exakt paketvåg eller satsa på både en paketvåg och en brevvåg.

Vågar är precis som all annan elektronik benägna att gå sönder. Köp därför helst vågar från välkända tillverkare eller se till att du har en bra garanti på produkten.

Vissa paketvågar behöver kalibreras efter köp medan andra företag gör det åt dig innan du får produkten. Läs på försäljarens hemsidor eller ring och fråga om hur det går till.

Vill du ha en paketvåg som går på batteridrift eller har AC adapter? En våg som går på batteridrift har en fördel eftersom de är portabla och kan placeras varsomhelst. Å andra sidan vill man inte få slut på batterier vid ett stressigt tillfälle och därför kan en kombination av batteridrift och AC adapter vara att föredra. Var noga med att läsa vilken typ av strömförsörjning paketvågen har då man ibland kan behöva köpa till en AC adapter.

Hur mycket kostar en paketvåg?

Paketvågar är inga kostsamma investeringar och du kan få kvalitativa produkter för runt 500 kronor. Dessa klarar oftast vikter på upp till 50-75kg men om du vill ha mer rejäla vågar som hanterar mer än 100kg så kanske du måste betala upp till 1000 kronor eller lite mer beroende på märke eller modell.