Paketkärra

En paketkärra är ett utmärkt hjälpmedel för att transportera paket och speciellt användbar inom till exempel lagerverksamhet.

Det finns huvudsakligen två populära typer av paketkärror. Den ena är en stående (ibland) hopfällbar paketkärra och den andra är en form av flakkärra. Det finns flera olika tillverkare av paketkärror och en svensk tillverkare som är duktig på området är Hörby Bruk. Paketkärror kallas ibland även för magasinkärror.

Fördelen med en hopfällbar paketkärra är att när den inte används så tar den väldigt lite utrymme och går enkelt att luta mot en vägg. En stående paketkärra är också ovärderlig för att frakta vitvaror så som till exempel kylskåp. Nackdelen med en sådan paketkärra är att du får placera dina paket på varandra och konstruktionen kan bli instabil vid ojämnheter så som trösklar.

Den andra typen av paketkärra är en vagn med två hjul som man drar efter sig. Fördelen med denna paketkärra är att man kan transportera fler paket på samma gång.

Var kan man köpa en paketkärra?

Om du är på jakt efter en paketkärra som kan du hitta billiga alternativ hos postorderföretag så som Jula och Biltema. En enkel paketkärra från dessa aktörer kostar oftast endast mellan 200-300 kronor. Vill du köpa en mer rejäl paketkärra från till exempel Hörby bruk eller Jonex får du räkna med tusen kronor upp till ett par tusen.