Packemballage

Med packemballage avses bland annat produkter som packpåsar, packband och packbord m.m.

Packband är band som används för att spänna fast emballage under frakten. Antingen kan man använda packbanden för att försluta till exempel en kartong, eller så kan man använda packband för att fixera emballaget under transporten. Du kan få packemballlage i form av packband i flera olika material så som nylon, polypropylenplast, extruderad polyester ( PET) eller stål.

Packpåsar är ett packemballage som kan användas till det mesta så som dokument, kläder och andra varor. Det finns hjälpmedel som kan effektivisera användandet av packpåsar som till exempel en automatisk påsförslutare som med hjälp tejp stänger igen dina påsar. Det finns även påsar av bubbelplast som är populära alternativ för att bland annat skicka elektroniska produkter i .

För att hantera frakten av dina produkter så kan du behöva ytterliga packemballage så som till exempel packbord. Ett specialanpassat packbord kan vara ovärderligt när du hanterar ditt packemballage. Ett sådant bord kan ha funktioner så som plats för emballage rullar så att du enkelt och smidigt kan ta mer emballage så fort du behöver det. Ett packbord kan också ha skäraggregat och kartonghyllor. Ett nytt packbord kostar en hel del, men med sådan utrustning blir det betydligt mer smidigt att hantera packemballage eftersom du har allt inom räckhåll.

Hur hittar jag företag som säljer packemballage?

Förutom att använda Google för att hitta pack emballage så kan du använda söktjänsterna eniro.se och hitta.se. Dessa är väldigt enkla att använda och skriv bara in att du söker emballage och var du söker det.

Du kan också prova lyckan med foretagsfakta.se där du kan hitta företag inom emballageindustrin genom att söka efter pack emballage eller annat. Det sista alternativet du kan använda dig av för att hitta packemballage är Tradera.com. Ofta köper man emballagematerial i väldiga kvantiteter så många företag och personer råkar helt enkelt ha för mycket packemballage över. Mycket av det hamnar på Tradera.com till förmånliga priser.

Varje år arrangeras en packemballage mässa i Paris som går att nå på http://en.emballageweb.com där företag visar upp deras senaste emballagemasskiner och produkter.