Odla i pallkragar

Pallkragar kan användas för fler ändamål än transport. Pallkragar är populära i trädgårdar och har många bra egenskaper som underlättar odlandet. Du kan själv bestämma arbetshöjden genom att stapla valfritt antal pallkragar på varandra. Den ökade höjden medför att det blir svårare för ogräs att slå rot innanför pallkragen och du kan spänna nät och använda andra metoder som t.ex. underlag av presenning för att hålla skadedjur borta.

Pallkragar kan också bli riktigt estetiskt tilltalande om man målar dem i olika färger och på så sätt kan man skapa ett mer välvårdat intryck i trädgården. Du kan också bygga om pallkragarna så att de får en mer spännande sexkantig form. Möjligheterna med pallkragar är många och du kan bland annat omvandla pallkragarna till växthus genom att placera en skiva av glas ovanpå pallkragen.

Vilket pris bör jag ge för pallkragar?

Pallkragar kan köpas via flera olika aktörer beroende på vad du ska använda dem till. För att få pallkragar till din trädgård så kan du rikta in dig på att köpa begagnade pallkragar. Begagnade pallkragar kan du köpa via annonseringstjänster som t.ex. Tradera. Ett bra pris för begagnade pallkragar bör normalt vara någonstans mellan 30-50 kr styck.

Det finns även affärer som säljer pallkragar för trädgårdsändamål men då kan du få räkna med priser på 200 kronor per enhet.

Letar du efter pallkragar för transportändamål så är det andra affärer du ska vända dig till. Som företag kan du ofta välja mellan att köpa nya pallkragar (dyraste alternativet) lagade pallkragar eller ekopallkragar. Fördelen med att investera i nya pallkragar är att du kan märka dem med ditt eget företags logotyp. Om du köper begagnade pallkragar så kan de sedan tidigare ha andra loggor på sig. Lagade och begagnade pallkragar ska ha genomgått kvalitetskontroller och med lite tur är de lika brukbara som nya pallkragar. Ekopallkragar är i sin tur gjorda av wellpapp och det mest miljövänliga alternativet. Deras stabiliseringsförmåga är ofta lite mindre därför lämpar de sig för att frakta andra produkter som till exempel livsmedel. Ekopallkragen vinner å andra sidan mycket på att den är mycket lätt och flexibel att ha att göra med.