Kuvert med tryck

Med kuvert med tryck på kan du profilera dina brev så att de sticker ut från mängden, eller till exempel skaffa snygga kuvert till inbjudningskort.

Det finns huvudsakligen två olika sätt att få kuvert med tryck. Det ena alternativet är att beställa kuvert med tryck från ett företag eller så kan man skriva ut dem själv. Om du tänker beställa dina kuvert med tryck från ett företag så finns det några bra tips att tänka på.

Provbeställ kuverten

För att vara säker på att de kuvert du beställer håller en hög kvalité så kan du be om att få en provbeställning på kuverten innan du bestämmer dig för vilket företag du ska anlita. Har du eller ditt företag en miljömedveten profil så finns det många företag som erbjuder miljöcertifierade kuvert med tryck. Kontrollera också vilka färger som företaget erbjuder att skriva ut på kuvertet. En del har inga begränsningar medan andra bara har några få färger att välja mellan.

Olika storlekar på kuvert med tryck

Kontrollera också vilka kuvert erbjuder att trycka på. Olika storlekar på kuvert är bland annat C5, C4 och E65. Om du vill ha kuvert med fönster så se till att de har fönstret rätt placerat på kuvertet.

Ställ frågor

Stirra dig inte blind på priset som står på företagens webbplatser. Se till att maila och fråga och företagets fraktkostnader innan du bestämmer dig. Priset för kuvert med tryck varierar mellan allt från strax under en krona upp till flera kronor per styck.

Om du vill ha kuvert med tryck till tackkort, inbjudningskort och så vidare så kanske du inte vill beställa flera hundra eller tusen kuvert på en gång. Då kan du skriva ut valfri bild på dina kuvert med hjälp av ett ordbehandlingsprogram som till exempel Word och en vanlig skrivare.