Engångspallar

Engångspallar är lastpallar som har fått deras namn eftersom de är billigare i inköp och av lägre kvalité än till exempel eur pallar.

Engångspallar i olika klasser

Engångspallar av trä ska normalt klara av ungefär 400-1000kg belastning. Dock kan begagnade engångspallar vara i så dåligt skick att de inte klarar av särskilt mycket.

Det finns olika typer av engångspallar av olika material bland andra wellpapp, plywood. Fördelen med wellpallar och plywoodspallar är att de är väldigt lätta och således gör det betydligt enklare och lättare att transportera vissa varor. Engångspallar av plywood har flera fördelar bland annat att de kan anpassas specifikt efter kunders önskemål eftersom plywoodskivor är enkla att skära till. Å andra sida är wellpallar till 100% återvinningsbara. När det kommer till hållbarhet är dock träpallarna överlägsna.

Begagnade engångspallar

Begagnade engångspallar är väldigt billiga i inköp och kostar på de flesta ställen under 50 kronor. Behöver du engångspallar för att till exempel bygga något eller ett hobbyprojekt så kan du söka dem hos företag inom transportsektorn om kan vara mer än glada att bli av med dem.