Emballage med logotype

Att förse emballage med ens företags logotyp är en av de effektivaste marknadsföringsmetoderna. Emballage och förpackningar säger mycket om företaget som står bakom. Är det ett modernt och hippt företag, är det ett företag som är stolt över deras varumärke? eller är det ett företag som säljer billiga produkter? Alla dessa slutsatser kan man dra av förpackningarna. Om man till exempel köper en mycket billig produkt med en väldigt påkostad förpackning kan man som konsument bli misstänksam och fundera om företaget försöker kompensera för något annat. Å andra sidan vill de som köper premiumprodukter att det ska synas hela vägen och även återspeglas i produktens emballage.

Bättre marknadsföring med logotype på emballaget

Det finns flera sätt att effektivisera ens marknadsföring med hjälp av emballage. En högupplöst färggrann logotyp på emballaget kan locka till sig uppmärksamhet från flera olika håll. Att se någon bära ett paket med ett företags logotyp är väldigt kraftig marknadsföring. Människor har en tendens att lita mycket på andras konsumenters omdöme. Det är till exempel därför som prisjämförelsesajter som Pricerunner och prisjakt sorterar produkter på popularitet. Om vi ser en person bära en förpackning med en logotyp som vi känner igen så fungerar det som en förlängning av företagets övriga marknadsföring och vi registrerar undermedvetet att det här företaget finns och folk köper från det – alltså går det att lita på.

Hur man effektiviserar marknadsföringen med hjälp aven logotype på emballaget

Den bästa kombinationen av marknadsföring på emballage är den som består av både en logotype och en slogan. Slogan fungerar som ett sätt att berätta för andra vad företaget sysslar med. Konsumenter är ständigt på jakt efter nya alternativ och en slogan på emballaget kan informera att det finns en annan aktör på marknaden.

Det finns olika sätt du kan printa ut din logotype på emballage. Vanligast är att du skriver ut din logotype i svartvitt eller en färg som förknippas med företaget som till exempel Dells blåa loggor på deras emballage. Det finns också andra alternativ som att skriva ut din logotyp på papper och sedan fästa den på ditt emballage. Fördelen med den senare metoden är att den är bra för färgrika logotyper.