C5 kuvert

C5 kuvert är kuvert av storleken är av storleken 230 x 162 mm och måtten är samma storlek som a4 sidor som viks en gång. Måtten brukar variera med någon millimeter beroende på tillverkare av C5 kuverten.

Olika typer av c5 kuvert

C5 Kuvert finns i olika utföranden. Många företag väljer att köpa C5 kuvert med fönster. Det finns 4 vanliga placeringar av fönster, antingen till höger/vänster på kuvertets övre del eller i mitten av kuvertet. .

Du kan också hitta fönsterlösa C5 kuvert och vadderade kuvert. Vadderade kuvert kan användas för att skicka ömtåliga små produkter somt till exempel smycken. .

C5 kuvert säljs nästan alltid i storpack. Det vill säga ungefär 500 kuvert/paket. Hos Posten kan du köpa vadderade kuvert i tiopack där inrikes porto ingår i priset. Dock kostar dessa kuvert närmare 40 kronor styck för tillfället. .

Tänk på att du kan slänga C5 kuverten i de vanliga hushållssoporna även om de har ett fönster av plast och mycket lim på sig. .

C5-kuvert säljs oftast i storpack är således ganska billiga i inköp. Har du behov av flera olika sorters C5-kuvert men inte särskilt stor omsättning på kuverten så kan det bli dyrare. .

C5-kuvert går att få i olika typer och färger. Vanligtvis vita eller bruna men det är också möjligt att designa egna C5-kuvert med valfria motiv och logotyper.