Bubbelplast

Bubbelplast är ett mycket flexibelt emballage-material som består av en tunn plastfolie ifylld med luftbubblor. Bubbelplast är ett populärt alternativ främst eftersom det är väldigt dämpande och väger lite. Bubbelplast har även fler positiva fördelar som emballagematerial, men det finns en del olika varianter av bubbelplast som har olika fördelar. 

 

Bubbelplast är gjort av materialet polythene och iden uppstod när ingenjörerna Alfred Fielding och Marc Chavannes slog ihop två duschdraperier med varandra, vilket skapade ett lager med luftbubblor mellan dem. Först försökte de sälja deras bubbelplast som tapet, men förkastade sedan idén och började marknadsföra bubbelplasten som ett isolerande material för växthus vilket lyckades bättre. .

Så småningom började IBM att använda bubbelplast för att skydda deras ömtåliga datorer vid frakt av deras datorer och resten är som man brukar säga historia. .

Olika typer av bubbelplast

Det talas ibland skämtsamt om ett beroende av att trycka på de små luftbubblorna i bubbelplast. När man trycker in en bubbla hörs ett ploppande ljud viket kan fascinera både barn och vuxna. Beundrandet av bubbelplasten har nått nya nivåer idag och det finns för närvarande en grupp på facebook som heter “Alla vi som älskar att trycka på bubbelplast ” och ett spel för mobiltelefonen Iphone som heter BubbleFREE med över tio miljoner nedladdningar.